Animatie

 

De consument heeft steeds minder tijd om lange teksten te lezen of presentaties te doorzoeken. Met animatie wordt de merkboodschap helder en effectief overgebracht. Animatie is een visueel creatief ontwerpproces waarin wij complexe boodschap in een kort durende video verwerken, die doeltreffend is en jullie doelgroep aanspreekt door de stijl. Bij animaties is te denken aan: stop-motion, cut-out en explanimation.

Hieronder enkele redenen om te kiezen voor een animatie om mee te communiceren:

  • Mensen zijn steeds meer visueel ingesteld dan tekstueel.
  • De visuele boodschap wordt met animatie beter onthouden dan met tekst.
  • Snelle informatieoverdracht die op elk gewenst moment even snel bekeken kan worden.
  • Animatie maakt ingewikkelde boodschappen makkelijker en begrijpelijk.
  • Animatie biedt veel mogelijkheden voor een herkenbare merkuitstraling.
  • De film/animatie kan makkelijk in vele talen uitgevoerd worden d.m.v. voice over of ondertiteling.
  • Met animatie kan eigenlijk alles wat bedacht wordt, ook uitgevoerd worden.
  • Animatie is op vele plekken te gebruiken.
  • Een animatievideo kan makkelijk via de diverse social media of e-mail gedeeld worden.
  • Meetbare online resultaten.

Het animatie proces:

Conceptfase

In de conceptfase wordt als eerst de briefing herschreven en goedgekeurd. Vervolgens wordt er een concept bedacht, hieronder verstaan we het idee en de vertelwijze van de animatie. En wordt er een voorstel gedaan voor de stijl die gebruikt zal gaan worden.

Ontwerpfase

De ontwerpfase begint met het ontwikkelen van een script. Deze zal vervolgens in de vorm van een storyboard gegoten worden. Hierbij worden ook de voice-overteksten ontwikkeld en een selectie gemaakt van mogelijke voice-overstemmen. Tijdens dit proces zal er ook een passende vormgeving en stijl ontworpen worden en zal er (indien gewenst) muziek gecomponeerd of gekozen worden die bij de animatie gebruikt wordt.

Bouwfase

In de bouwfase worden de verschillende grafische elementen omgezet naar animatie. Na dit proces begint het animeren zelf. Ook worden er in de bouwfase verschillende geluidseffecten toegevoegd, wordt de te gebruiken voice-over geplaatst en getimed op zijn plek.

Feedbackfase

Tijdens het gehele proces zijn er natuurlijk diverse feedback momenten. In deze fase wordt de eerste versie opgeleverd. Dit is een belangrijk moment omdat de animatie dan zijn grootste vorm heeft gekregen en er feedback gegeven kan worden om zo tot een sterk en perfect eindproduct te komen.